Twinkle | Digital Commerce

‘Temu klaagt Shein aan’

2023-07-18
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Platform Temu klaagt Shein aan omdat het bedrijf vindt dat zijn concurrent zijn positie op de markt misbruikt om producenten ervan te weerhouden om met Temu samen te werken.

Volgens Reuters is de zaak ingediend bij de rechtbank van Boston in de Verenigde Staten. Volgens Temu moeten fabrikanten een zogeheten loyaliteitsgelofte bij Shein afleggen waarin ze beloven niet met Temu te zullen samenwerken. Dit heeft er volgens Temu toe geleid dat prijzen zijn gestegen en klanten minder keuze krijgen. Ook zou Shein hiermee de snelgroeiende modemarkt in de Verenigde Staten belemmeren.

De Amerikaanse rechtbank moet zich nu buigen over de kwestie. Volgens Shein is de zaak ongegrond. Een woordvoerder heeft laten weten dat het bedrijf zich krachtig zal verdedigen.

De zaak is een volgende stap in een lopende vete tussen de twee bedrijven. Eerder dit jaar werd namelijk bekend dat Shein een zaak tegen Temu had aangespannen. Volgens Shein zet Temu namelijk influencers in via social media om valse en misleidende claims over Shein te delen.